Permise - categorii:

Error: No articles to display

Ce spun elevii:

CATEGORIA B+C+CE:

1. Prezentare
2. Cursul auto
3. Taxe
4. Înscrierea la cursuri
5. Documente
6. Înscrierea la examen
7. Examenul auto


 

 


CATEGORIA B:

PREZENTARE Categoria B:

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeste 3.500 Kg şi al căror număr de locuri pe scaune, în afara locului conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte  750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.


 

CATEGORIA C:

PREZENTARE Categoria C:

1. autovehiculul, altul decât cele din categoria D, sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 Kg. şi care este proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;


 

CATEGORIA CE:

PREZENTARE Categoria CE cuprinde ansamblul de vehicule constând într-un vehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală autorizată este mai mare de 750 Kg.
 

2. CURSUL AUTO

DURATA CURSULUI este de:

9 săptămâni atunci când efectuează pregatirea concomitent cu cea necesară obţinerii permisului de conducere categoria B, timp în care efectuează 60 ore de pregătire teoretică şi 40 ore de pregătire practică în traseu.

- 8 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B, cu o vechime mai mica de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 36 ore de pregătire practică în traseu.

7 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime mai mare de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 30 ore de pregătire practică, în traseu.

Pregătirea teoretică o precede pe cea practică.

OBLIGATIILE CURSANTULUI

- să se prezinte la orele de pregătire teoretică şi practică în stare psiho-fizică corespunzătoare;
- să posede asupra sa cartea (buletinul) de identitate şi caietul cursantului;
- să respecte programa de învaţământ şi indicaţiile instructorului auto;
- să promoveze testele finale de absolvire a şcolii.

3. TAXE (inclusiv combustibilul)

Taxa de şcolarizare(inclusiv combustibilul) se poate afla la secretariat.

Taxa ora suplimentara: 100 lei/ora

Suma poate fi plătita integral sau în rate, prima rată fiind de 1/3  din preţul contractului. Tariful de şcolarizare va fi achitat integral până la efectuarea numărului total de ore de pregătire practică. Achitarea ratelor se va face exclusiv la secretariatul scolii de soferi.

 

4. ÎNSCRIEREA LA CURSURI

CONDIŢII PENTRU ÎNSCRIERE

- VÂRSTA 21 de ani;  (cu posibilitate de inscriere cu trei luni inaintea implinirii varstei de 21 de ani)

- Apt din punct de vedere medical - aviz obtinut numai de la unitatea medicala acreditata de Ministerul Transporturilor ;

- Apt din punct de vedere psihologic - aviz obtinut numai de la o unitate acreditata in domeniul transporturilor;

- Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002, cu excepţia cazurilor când a întrunit una din situaţiile prevăzute la art.116 alin.(1).

Înscrierea la cursuri se face la sediul S.C. CAMBUS S.A după urmă torul program:

Luni - Joi   08:00 - 20:00

  Vineri     08:00 - 14:00

Sâmbătă  /Duminică Închis

La înscriere este necesară achitarea cel puţin a primei rate şi prezentarea documentului de identitate si/sau permisul de conducere.

 

5. DOCUMENTE

Dosarul pentru examen cuprinde:

- Fişa de şcolarizare completata si  eliberată de scoala de soferi;

- Cerere de înscriere la examen - ''Domnule Şef Serviciu...'';

- Cazier judiciar (cu menţiunea " pentru examen auto");

- Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere (plătita la poștă cu mandat poștal)

- Copii - carte de identitate, permis de conducere.

 

6. INSCRIEREA LA EXAMEN

Inscrierea la examenul teoretic se face personal de catre cursant, la sediul DRPCIV Tg. Mures sau prin programare online pe site-ul DRPCIV, prezentand dosarul complet pentru examinare.

In urma promovarii cu succes a examenului teoretic, cursantul va fi programat automat la examenul de traseu.

7. EXAMENUL AUTO

Examenul constă într-o probă teoretică şi una practică, pe traseu.
Proba teoretică se suţine pe calculator şi constă în rezolvarea unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie ce conţine 26 de întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie este de 30 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de întrebări rezolvate corect. (pentru categoriile „B, si „C”)

Proba teoretica pentru categoria „CE” consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 16 intrebari. Pentru a promova sunt necesare minim 11 intrebari rezolvate corect.


Proba practică constă în conducerea autoturismului respectiv autocamionului în traseu, respectiv autocamion + remorca pentru categoria CE.